top of page

Pijn & klachten
op de fiets

Zadelpijn oplossen door van zadel te veranderen? Slapende handen door een andere stuur te kiezen? Was het maar zo eenvoudig. De oorzaak van je pijn zit vaak niet op dezelfde plaats als de pijn.

Nekpijn

Typische klacht bij fietsers. Stuur wat hoger zetten dan? Mogelijk, al ligt de oorzaak meestal in je houding en hoe je beweegt op een fiets. Dat optimaliseren in een dynamische bikefit mét aandacht voor je motoriek kan wonderen doen.

Nekpijn op de fiets
Slapende handen op de fiets

Slapende handen

Gevoelloosheid in de handen komt vaak voor bij fietsers. Aan de basis kan liggen: onevenwichtige drukverdeling of te weinig stabiliteit op het zadel.

Lage rugpijn

Een kinesist kan jouw rugpijn lichamelijk verhelpen. Onze tip: voorkomen! Ga ook na wat de biomechanische oorzaak is van die rugpijn tijdens het fietsen. In een bikefit kunnen we die voor jou opsporen.

Lage rugpijn op de fiets
Zadelpijn op de fiets

Zadelpijn

Zadelklachten? Dat betekent niet altijd dat je een slechte fietsbroek of zadel hebt gekozen. Eerst naar je fietspositie en biomechanica kijken, is een goed idee. Pas dan weet je echt welk type zadel bij je past en wat de oorzaak van het ongemak is.

Je hele fietsbeweging staat of valt bij een goed contact tussen voeten en pedalen. Het maakt van de schoenplaatjes bvb. een delicaat punt. Een millimeter kan een wereld van verschil betekenen voor de belasting van de spieren rond je knieën, heupen en rug.

Last aan knie of heup op de fiets

Last aan knie en heup

bottom of page