top of page
Hoe nieuwe fiets kiezen

Jouw ideale fiets

Talloze modellen en merken van fietsen zijn er op de markt. Welk materiaal past bij jouw lichaam? Wij testen, meten en zoeken het voor je uit. Zo ben je zeker dat je je geld enkel investeert in de best mogelijke keuze. Efficiënt en pijnvrij fietsen kan alleen met materiaal dat perfect bij je past.

Deed je al een bikefit?

In deze video geven we advies over hoe je zélf thuis, met behulp van je bestaande bikefit-rapport, aan de slag kunt voor het uitkiezen van geschikte fiets of onderdelen. Geen tijd voor? Of blijf je zitten met een vraag? Wil je dat wij voor de zekerheid nog een deskundige blik werpen op je aankoopplannen? Dan kun je bij ons terecht voor de specifieke service Fietsaankoopadvies op basis van bestaand bikefit-rapport. Boeken kan hier. (Zo'n consultatie kan trouwens ook via videocall. Dan gaat het zo. Jouw afspraak boeken voor zo’n videoconsult kan het makkelijkst via e-mail.)

Op een wetenschappelijke manier berekenen we je ideale frame- en onderdelenmaten. We starten net zoals bij een bikefit. Dan bepalen we je geschikte geometrie met het programma BikeCad. Of het nu een racefiets, MTB, gravelbike, cyclocross- of tijdritfiets is. We doen dat voor alle merken en onafhankelijk.

Advies Jean Luc de Meyer aankoop nieuwe fiets

Stack & reach

Fietsaankoopadvies verloopt in 2 sessies: 1 voor en 1 na de fietsaankoop. In de sessie voorafgaand aan de aankoop zit de bikefit. Die is essentieel om een adviesrapport te maken. We nemen tijd om jou alle elementen in dat rapport toe te lichten. We bepalen jouw stack & reach en leggen uit wat dat precies betekent.

Nieuwe fiets kiezen

Stuurpen, zadel & cranks

Onderdelen wisselen na aankoop? Vervelend, liever bestel je ze meteen in het juiste formaat. Daarom bepalen we je ideale stuurbreedte, stuurpenlengte en pedalen. Verder zoeken we het beste type zadel voor je uit door je houding, motoriek en druk al fietsend te analyseren. De cranklengte die het beste is voor jou? Die wordt niet alleen door je grootte bepaald, ook door je heupmobiliteit.

Keuze stuurpen, zadel & cranks
bottom of page