top of page

Bikefit &
biomechanica expert

Veel fietsers denken dat kleine of grote pijntjes er nu eenmaal bij horen. Jean Luc de Meyer startte in 2011 met een missie: bewijzen dat dat niet klopt. Dagelijks overtuigen we renners, wielertoeristen en triatleten dat fietsen altijd en voor iedereen comfortabel en pijnloos kan. Binnenkort ook jou?

Meer dan positie afstellen

Waarom zou je uit alle bikefitcentra ons kiezen? Voor onze 3-ledige aanpak. Bikefitting bij ons is niet enkel hoeken opmeten en jouw positie afstellen. Ook je motoriek - bij iedereen anders! - leggen we onder de loep. We zoomen in op je biomechanische vermogen. We sleutelen ook echt aan je fietsbeweging. Uiteindelijk wil je pijnvrij en beter fietsen, toch? Die aanpak uit zich o.a. in onze dynamische benadering van cranklengte. Verder is onze specialisatie in voetproblemen bij fietsers uniek. Zo ontwikkelden we onder eigen label een personaliseerbare fietszool i.s.m. de KU Leuven.

Onafhankelijk expert

We werken onafhankelijk van wielermerken. ​Ons perspectief is dat van jou als individuele fietser en jouw lichaam. Niet dat van de fietsindustrie. We investeren in de eerste plaats in knowhow. Zonder het permanente bijschaven van kennis lukt het niet. Zelfs al heb je de allerlaatste snufjes in huis. We denken out of box om tot jouw perfecte, hyperpersoonlijke oplossing op maat te komen. Ook het kleinste detail ontsnapt niet aan ons oog.

Jean Luc de Meyer

Zaakvoerder Jean Luc de Meyer volgde in 2011 de opleiding Bikefit Professional in Londen. In 2018 ontving hij van het International Bikefitting Institute certificaat level 4. Dat is de hoogste onderscheiding voor bikefitters. Daarnaast is hij gediplomeerd Trainer B Wielrennen. Jean Luc ondersteunt ook WorldTour-teams als consultant zoals Jumbo Visma en Trek-Segafredo. Regelmatig geeft hij workshops en bikefitopleidingen aan mecaniciens, kinesisten, podologen enz. Ook fietsfabrikanten doen voor productontwikkeling beroep op Jean Luc als fietsbiomechanicus. Tot slot geeft hij gastcolleges aan hogeschoolstudenten Sport & Bewegen.

Welkom bij Jean Luc de Meyer
bottom of page