top of page
Bikefitting Jean Luc de Meyer

Bikefitting

Jouw meest efficiënte, gezonde, comfortabele en krachtige positie op de fiets bereiken? Dat kan met een bikefit. We synchroniseren jouw lichaam met je fiets. Bij Jean Luc de Meyer gaat een bikefit ook een stap verder. Naast fietspositie krijgen jouw motoriek, traptechniek en algehele beweeglijkheid de nodige aandacht. Om pijnklachten fundamenteel weg te werken en om beter te gaan fietsen. Zo maken we elke dag fietsers gelukkig voor lange termijn.

We helpen mensen van alle leeftijden en niveaus. Van beginners tot profs in alle disciplines. Echt niet alleen sporters hebben baat bij een bikefit. Ook mensen die met een elektrische fiets naar het werk rijden. Dat levert wel eens kwaaltjes op als nek- of rugpijn. Vaak zijn die met een positieaanpassing op te lossen.

Bikefit voor elke fietser
Hoe verloopt een bikefit

Hoe verloopt bikefitting?

We installeren jouw fiets voor onze camera's. Om te kijken naar je huidige fietspositie en motoriek op met data verrijkte beelden. Blijft je gewichtsverdeling goed tijdens het fietsen? Waar zit je op je zadel? Is je traptechniek goed? Maken je gewrichten de juiste hoeken? Zo maken we je bewust van hoe je fietst. Een leerrijk proces! Dat gaat gepaard met een intakegesprek: hoe lang rijd je al? Waar houd je je stuur het vaakst vast? Fiets je op souplesse of op kracht? Hoeveel kilometers? Worstel je met klachten? Heb je blessures (gehad)? Valpartijen? Enz.

Iets voor jou?

Daarna doen we een flexibiliteitsanalyse. Hoe mobiel zijn je heupen? Ook je voeten ontsnappen niet aan analyse. ​Ze zijn het belangrijkste contactpunt met je fiets. Daarom zijn gepersonaliseerde inlegzolen relevant om tot een kaarsrechte trapbeweging te bekomen. We passen hoeken aan om je krachtoverbrenging efficiënter te maken. Met een sensorenkussen doen we een zadeldrukmeting met een aantal testzadels. Iets wat in de fietsenzaak wel eens over het hoofd wordt gezien: we bepalen ook je ideale cranklengte. Met welke cranklengte zit jij het stabielst en trap jij het efficiëntst? Tot slot stellen we tot op de millimeter je schoenplaatjes af.

Meer dan positie alleen

Bikefit rapport

Bikefit rapport

Na afloop krijg je een bikefitrapport mee naar huis. Dit handige bewaardocument bevat alle cijfers en tekeningen van jouw ideale fietspositie. Ook een lijst met onze aanbevelingen specifiek voor jou.

bottom of page